В наше време вече има технологии, които  позволяват да създавате

...
В наше време вече има технологии, които  позволяват да създавате
Коментари Харесай

Слушалки създават аватар на собственика си само по звука

В наше време към този момент има технологии, които  позволяват да създавате аватари на човешките лица. Това последователно се наложи поради търсенето им поради видеоразговори в разнообразни приложения и обществени мрежи. Като предписание всички те работят въз основата на камери. Но откриватели от университета в Корнуел взеха решение да разработят своя лична система за основаване на аватари, като употребяват единствено тон.

Отказът от камери технолозите обосновават с обстоятелството, че те са прекомерно енергоемки и могат да записват прекалено много персонална информация. Системата EarIO на Корнуелския университет се основава на потреблението на сонар. EarIO е слушалка, проектирана с преносим сонар. Когато сонарите са включени, звукът от музикалните звукове, които те пресъздават, се отразява от костите на черепа на притежателя или даден консуматор на слушалките. При това този резонанс се трансформира, с смяната на изражението на лицето на потребителя. Тези промени се записват от сензитивен микрофон. Алгоритме на изкуствен интелект по-късно, генерират аватар, който тъкмо отразява изражението на лицето на потребителя. Системата EarIO ви разрешава да прехвърлите изображение на мобилно устройство, тъй че новополучените аватари да могат да се употребяват за съответни видео диалози.

Проведените проби са потвърдили, че системата за приемане на аватари посредством сонар може да се употребява в най-сложни условия. На нейната акуратност едва въздействат фоновия звук, вятъра и придвижванията на потребителя. Но към момента има един минус - това е несъразмерната сензитивност. Промените в изражението на лицето се случват даже при случайни придвижвания на главата, което накара разработчиците да мислят за усъвършенствания в идващите версии. Прототипът сподели живот на батерията до три часа, само че откривателите са уверени, че той може да бъде повишен.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР